ترویج فرهنگ زکات از مصادیق جهاد تبیین است
به گزارش سایت خبری کمیته امداد؛ حجت الاسلام باب اله شهسواری در دیدار با یکی از کشاورزان روستای ککین که از عاملان و پرداخت کنندگان زکات است، بیان کرد: زکات دستور و حکم الهی است که اجرای آن تعارف بردار نیست.
وی ادامه داد: امروز وضعیت پرداخت زکات در جامعه ما اگرچه با حد انتظار فاصله دارد ولی نسبت به گذشته بسیار متفاوت تر و بهتر شده است چراکه در گذشته شرایط به گونه ای بود که می رفت تا نام زکات کمرنگ و کمرنگ تر شود ولی با تدبیر رهبر معظم انقلاب، شورای زکات تشکیل شد و در استان ها نیز این شورا فعالیت خود را آغاز کرد.
رئیس اداره زکات استان قزوین اضافه کرد: امروز شورای زکات در استان قزوین با حضور نماینده ولی فقیه در استان و استاندار قزوین به عنوان رئیس و نایب رئیس شورای زکات جلسات مستمر خود را دارد و مسئولیت دبیری این شورا نیز بر عهده کمیته امداد امام خمینی (ره) سپرده شده است.
وی افزود: با پیگیری های انجام شده جلسات شورای زکات در شهرها، بخش های استان نیز برگزار شده است و تلاش شده تا از ظرفیت های مردمی برای جمع آوری زکات استفاده شود چراکه هرجا اجرای کارها با اطلاع رسانی، آگاهی بخشی و حضور مردم بوده است، نتیجه کار موثرتر و عمیق تر بوده است.
حجت الاسلام شهسواری با اشاره به اهدای دو کیسه جو از سوی این کشاورز به عنوان زکات عنوان کرد: شاید در ظاهر وقتی زکات داده می شود، مقداری از محصول این کشاورز از دارایی او کم شده ولی تنها ظاهر کار است و در واقع بر مال او به همین میزان و حتی بیشتر افزوده می شود.
وی تصریح کرد: هر کسی که دستور خداوند سبحان را انجام می دهد در واقع با خدای متعال معامله کرده است و هیچ معامله و تجارتی پرسودتر از تجارت با پروردگار متعال نیست.
رئیس اداره زکات استان قزوین توضیح داد: از طرفی همانطور که خداوند سبحان در قرآن کریم می فرماید، یکی از کارکردهای زکات، پاکیزه کردن است حال این پاکیزگی تنها در مال نیست بلکه وقتی انسان برای پرداخت زکات، امر الهی را بر حب مال ترجیح می دهد در واقع خود را از دنیاپرستی نیز پاک کرده است.
وی اظهارکرد: در گذشته کسانی که می خواستند وارد عرصه تجارت و مرادوات مالی شوند، ابتداء برای افزایش آگاهی های دینی خود و فراگیری تکالیف و قواعد شرعی کار، اقدام می کردند و امروز در جامعه روحانیان وظیفه دارند، این احکام را به گوش مردم برسانند.
حجت الاسلام شهسواری گفت: یکی از مصادیق بارز جهاد تبیین، ترویج فرهنگ زکات و سایر دستورات الهی در میان آحاد جامعه است تا جامعه به طور عملی نیز در عرصه دین داری حرکت کند.
وی تأکید کرد: در عرصه زکات کمیته امداد امام خمینی (ره) تمام تلاشش در گام نخست پرداخت زکات است یعنی اگر کشاورزی زکاتش را پرداخت کرد و به دست نیازمند رساند، ما به هدفمان رسیده ایم حال در این میان اگر کشاورزانی مایل باشند ما می توانیم این کمک آنها را به دست محرومان همان منطقه برسانیم.
رئیس اداره زکات استان قزوین یادآورشد: اگر کشاورزان و یا سایر آحاد جامعه بخواهند می توانند از سامانه کمیته امداد استفاده کنند و با استفاده از این سامانه از صحت و میزان کمک های نیازمند مورد نظر خود و یاهر فرد دیگری اطلاع پیدا کنند و زکات خود را به نیازمند واقعی اهداء کنند.
انتهای پیام/س