
پوشش بیماری های صعب العلاج
به گزارش سایت خبری کمیته امداد؛ محمد صیادی بیان کرد: به استناد بند ن تبصره ۱۷ قانون برنامه و بودجه ۱۴۰۱ صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج برای نخستین بار تشکیل شده است و مطابق با آن اساسنامه تشکیل صندوق در هیئت وزیران در تاریخ ۲۷ شهریور ۱۴۰۱ مصوب شد.
وی ادامه داد: براساس آنچه درقانون بودجه ۱۴۰۱ مقرر شده، طبق اساسنامه، اعلام فهرست بیماریهایی که قرار است تحت پوشش این صندوق قرار گیرند و همچنین تدوین بستههای خدمتی توسط وزارت بهداشت صورت میگیرد. در حال حاضر در مرحله اول ۲۷ گروه از بیماریها توسط وزارت بهداشت اعلام شده است که خدمت رسانی به این بیماریهای خاص و صعبالعلاج در دستور کار است.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد استان قزوین درباره نحوه خدمت دهی و خدمت رسانی در صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج اضافه کرد: بیماریهای تالاسمی، هموفیلی، ام اس، دیالیز صفاقی، دیالیز خونی، بیماریهای موکوپلی ساکاریدوز، بیماری بال پروانه ای، اس ام ای تیپ یک، دو و سه، بیماری سی اف، اوتیسم، گروه سرطانها با تمام طیفها، بیماریهای قلبی و عروقی، پیوند سلولهای بنیادی و خون ساز، پیوند کلیه، پیوند کبد، پیوند قلب و پانکراس، پیوند روده، پیوند ریه، بیماریهای مزمن روانی، صرع مقاوم به درمان، پارکینسون و آسیبهای شنوایی شدید شامل بیماریهایی هستند که در مرحله اول تعریف شدند که خدمترسانی برای آنها ذیل صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج به صورت تدریجی انجام میشود.
وی افزود: برای هر کدام از این بیماریها یک بسته خدمتی تعریف شده است که شامل خدمات ویزیت، دارو، پاراکلینیک و توانبخشی است. این خدمات هم در بخشهای دولتی و خصوصی به تدریج ارائه می شود.
صیادی عنوان کرد: طبق توافق صورت گرفته سامانه مدیریت بیماریهای نادر وزارت بهداشت که ثبت اطلاعات بیماریهای خاص و صعبالعلاج در آنجا صورت میگیرد مبنای شناسایی بیماران است؛ یعنی برای اینکه بیمار بتواند ذیل صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج خدمت دریافت کند، ابتدا باید در این سامانه وزارت بهداشت ثبتنام کند و سپس از طریق تبادل الکترونیک که با سازمان بیمهگر انجام میشود، آنها از بسته خدمتی خاص خود بهره مند میشوند.
وی تصریح کرد: مراحل ثبت نام و راستی آزمایی بیماران با معیارهای وزارت بهداشت انجام میشود و سازمان بیمه گر در این زمینه نقشی ندارد و تنها به بیمارانی که وزارت بهداشت معرفی کند، خدمت ارائه میدهد.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد استان قزوین اظهارکرد: به صورت کلی خدماتی که در بخشهای دولتی ارائه میشود برای بیماران خاص و صعبالعلاج پوشش ۹۰ تا ۱۰۰ درصدی داشته و خدماتی که اجازه دریافت آن از بخش خصوصی داده شده است نیز پوشش بیمه و صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج تا ۸۰ درصد است و پرداختهای بیماران به شکل قابل ملاحظهای کاهش مییابد.
وی یادآورشد: فهرست و عنوان بیماری ها در سایت KS.ihio.gov.ir موجود است و ضروری است تا مشمولان 107 بیماری ذکر شده در اسرع وقت درخواست حمایت خود را از طریق سامانه Bimehsalamatiranian.ir پیگیری کنند البته سامانه تلفنی 1666 نیز به صورت 24 ساعته پاسخگوی سوالات شهروندان است.
انتهای پیام/س